• 8500 Pápa Március 15. tér 13-14. Pf. 141.
  • +36 89 312 331

Öregdiák találkozó

Öregdiák találkozó

A Pápai Református Teológiai Akadémia tisztelettel hívta és szeretettel várta öregdiákjait öregdiák találkozóra 2023. október 11-én.

A találkozóra érkezőket Németh Tamás rektor köszöntötte. A rektor köszöntőjében kiemelte, hogy az intézmény fontosnak tartja az öregdiákokkal való kapcsolattartást. A PRTA mindig szeretettel gondol öregdiákjaira, azok gyülekezetekben, intézményekben betöltött szolgálatára. A rektor kérte az intézményben végzetteket, hogy imádkozzanak az Akadémián folyó oktató-nevelő munkáért, viseljék szívükön az intézményt, gyülekezetükből küldjenek elhívott fiatalokat a PRTA-ra.

Az öregdiákok megismerkedtek a teológiai kiadványok legújabb köteteivel, az intézményben és az épületben történt változásokkal.

Németh Ábel szenior ismertette az Akadémia képzéseit, bemutatta a PRTA szakjait, mesélt a hallgatók közösségéről, programjaikról.

A résztvevők teológiai kvíz segítségével bővebb ismereteket szereztek az intézmény múltjáról és jelenlegi helyzetéről.

Beszélgetésben kifejtették milyen örömökben, illetve nehéz helyzetekben volt részük az Akadémián eltöltött évek során. A találkozón részt vett Márkus Mihály püspök, Szabó Előd egyetemi tanár és néhány jelenlegi hallgató.

Köszönjük azoknak, akikkel együtt lehettünk ezen a találkozón. A következő találkozóra várjuk azokat is, akik most nem tudtak jelen lenni.

PRTA, Rektori Hivatal

Szóljon hozzá