• 8500 Pápa Március 15. tér 13-14. Pf. 141.
  • +36 89 312 331

Hírek

Hírek

  • Húsvéti köszöntés

    Áldott húsvéti ünnepeket kíván a PRTA közössége!

    cikk olvasása
  • Zalaegerszegi kiszállás

    Akadémiánk négy hallgatója Barta Zsolt teológiai tanár kíséretében kiszálláson vett részt a Zalaegerszegi Református Egyházközségben, 2024. március 24-én, virágvasárnap. Az igehirdetés szolgálatát Barta Zsolt docens végezte. Hallgatóink az istentiszteleti liturgiában segítettek. Köszönjük a gyülekezet vendéglátó szeretetét!

    cikk olvasása
  • Erasmus vendégoktatás

    Akadémiánk vendégoktatója volt Lukács Olga egyháztörténész, a BBTE Református Tanárképző és Zeneművészeti Kar dékánja, 2024 márciusában. Az elsőéves teológus hallgatóink érdeklődéssel hallgatták “A reformáció elterjedése Erdélyben a 16. században” című előadást. Dékán asszonynak köszönjük szépen a tartalmas előadást! Életére és munkájára Isten áldását kérjük! Szeretettel várjuk vissza Akadémiánkra!

    cikk olvasása
  • Csurgói kiszállás

    A Csurgói Református Egyházközségben az évek során már hagyománnyá vált, hogy vendégül látják a pápai teológus hallgatókat. Idén március 2-án és 3-án a Pápai Református Teológiai Akadémia négy hallgatója és egy oktatója képviselte az intézményt a kiszállás során. Szombat délután a csurgónagymartoni, vasárnap délelőtt az alsoki és a csurgói gyülekezetekben...

    cikk olvasása
  • Orgonakoncert

    Albert Csaba orgona szakos győri gimnazista orgonakoncerttel örvendeztette meg az érdeklődőket 2024. március 18-án, hétfőn este a Pápai Református Teológiai Akadémia Dísztermében. Az egybegyűlteket Németh Tamás rektor köszöntötte. A köszöntő után Albert András óraadó tanár igei gondolatait tolmácsolta a 100. zsoltár alapján. Az előadó Bach, Mendelssohn, Messiaen és Vierne műveket...

    cikk olvasása
  • Csocsóverseny

    Akadémiánk oktatói és hallgatói házi csocsóversenyen vettek részt 2024. március 11-én, hétfőn este a Pinceklubban. A versenyre jelentkezők ügyesen helytálltak: összemérték tudásukat, vidám hangulatban, barátságosan mérkőztek egymással. A győzteseknek gratulálunk, a többi játékost pedig dicséret illeti. Győzteseink:

    cikk olvasása
  • “Kollégiumi évfordulók” – PRTA pályázat

    A Pápai Református Teológiai Akadémia Rektori Hivatala „Kollégiumi évfordulók” címen a Pápai Református Teológiai Akadémia hallgatóinak pályázatot hirdet.

    cikk olvasása
  • Bibliai felolvasó-est

    Készüljünk együtt húsvét ünnepére! – Közösség Krisztussal, közösség egymással! Szeretettel várjuk az érdeklődőket 2024. március 20-án, szerdán este hat órára a PRTA Áhítatos termébe Otthonórával egybekötött bibliai felolvasó-estre.

    cikk olvasása
  • Horizontok 2024

    “Ige, Lélek és szabadság” címmel tartotta az Akadémia tanulmányi és továbbképzési konferenciáját 2024. február 26-27-én. A konferencia témája szorosan kapcsolódott “Az Élő Ige éve – 2024” programsorozathoz. Hétfő délután és kedd délelőtt a PRTA oktatói tartották az előadásokat biblikus, egyháztörténeti, rendszeres és gyakorlati teológiai megközelítésben. Szabadok és rabszolgák az Ószövetségben...

    cikk olvasása