• 8500 Pápa Március 15. tér 13-14. Pf. 141.
  • +36 89 312 331

Németh-Vékes Erzsébet zongoraművész koncertje

Németh-Vékes Erzsébet zongoraművész koncertje

Németh-Vékes Erzsébet zongoraművész csodálatos koncerttel örvendeztette meg hallgatóságát 2024. április 22-én, a Pápai Református Teológiai Akadémián.

Köszönjük, hogy a művésznő megtisztelt bennünket jelenlétével és csodálatos zongorajátékával.

A koncertről szól beszámoló a Pápai Médiacentrum oldalán olvasható.

A Pápai Református Teológiai Akadémia koncerttermében lépett fel Németh-Vékes Erzsébet, aki korábban a Bartók AMI tanára volt, ősztől azonban Budapesten tanít. A váltás mozgatórugója gyermeke volt, aki képzőművészettel szeretne foglalkozni.

– Luca lányom a Képző- és Iparművészeti Szakgimnáziumba szeretne jelentkezni, ide azonban nehéz bekerülni és ezért döntöttünk úgy, hogy a fővárosban keresünk olyan iskolát, ahol felkészítik őt a nem könnyű felvételire. Ezzel egyidőben kaptam egy ajánlatot, amit nem tudtam visszautasítani: a XV. kerületi Hubay Jenő Zeneiskolába hívtak tanítani, zongoratanár és korrpetítor vagyok – mondta Németh-Vékes Erzsébet.

Hozzátette, hogy remek a tantestület, az igazgató is kiváló szakember és jó vezető, szakmai körökben az iskola elismert intézmény. Rengeteg programot szerveznek, komolyan veszik a tehetséggondozást, a növendékek jól szerepelnek az országos versenyeken.

Ám Pápára mindig szívesen tér vissza, ezúttal a PRTA meghívására jött, hisz a Teológia új zongorát vásárolt, s ennek örömére szerveztek egy ünnepélyes alkalmat, melynek ő volt a meghívott vendégművésze.

A repertoárt úgy állította össze Németh-Vékes Erzsébet, hogy a zeneirodalom nagyjai helyet kapjanak a műsorban, könnyedebb, ismertebb dallamokkal. Így többek között Handel, Mozart és Chopin, Liszt, Debussy művei is felcsendültek a koncerten.

Horváth Andrea

forrás: https://papimediacentrum.hu/Nemeth-Vekes_Erzsebet_ismet_Papan/

Szóljon hozzá