• 8500 Pápa Március 15. tér 13-14. Pf. 141.
  • +36 89 312 331

Koreai-Magyar Teológiai Fórum

Koreai-Magyar Teológiai Fórum

A koreai és a magyar református egyházak számos területen működnek együtt már évtizedek óta. Ennek a kontinenseken átívelő keresztyén testvériségnek ékes példája a 2015 óta fennálló teológiai konferencia-sorozat, amely  Kovács Ábrahám és Jooseop Keum kezdeményezése nyomán alakult. A találkozók koreai és magyar részről felváltva kerülnek kétévente megrendezésre, annak érdekében, hogy a két nemzet reformátusai megismerhessék egymás történelmét és teológiáját.
Idén hatodik alkalommal került megrendezésre a Koreai-Magyar Teológiai Fórum, amelynek ebben az évben a dél-koreai Gwangju városa adott otthont. A magyar résztvevők először a legnagyobb koreai teológiai egyetemen, a szöuli Presbiteriánus Teológiai Egyetemen (Presbyterian University and Theological Seminary / 장로회신학대학교) tettek rövid látogatást, majd ezt követte a gwangjui Honam Teológiai Egyetemen (Honam Theological University and Seminary / 호남신학대학교) a háromnapos teológiai fórum. Az idei konferencia címe angolul In Academia for the Church (Az egyházért az akadémiai életben) volt. A konferencia főszervezői, Jaeshik Shin és Kovács Ábrahám professzor urak a jelen találkozó céljaként a két nemzet aktuális teológiai és egyházi kérdéseinek megvitatását nevezték meg. Különböző területei kerültek bemutatásra az egyházaknak, mint például a diakóniai munka, a teológiai oktatás, a misszió vagy az ökumené kérdései. Akadémiánkat a teológiai fórumon előadóként Lucski Márta, a Gyakorlati Teológiai Intézet docense képviselte. 
A teológiai fórum magyar résztvevőinek emellett lehetőségük nyílt megismerni a tradicionális koreai életstílust és egyúttal a jelenkori keresztyénséget. Rendkívül sikeresen zárult a találkozó, és reménység szerint folytatódhat ez a szép hagyomány annak érdekében, hogy a koreai és a magyar testvériség a jövőben is fennmaradjon, amelyet eddig is Isten gazdag áldása kísért végig.

Dr. Lucski Márta
docens

Szóljon hozzá