• 8500 Pápa Március 15. tér 13-14. Pf. 141.
  • +36 89 312 331

Kollégiumi vasárnap

Kollégiumi vasárnap

2022. december 4-én kollégiumi vasárnapon vett részt az Akadémia a Kollégium társintézményeivel együtt a pápai gyülekezetben.

Igét hirdetett Balla Ibolya prorektor a Zsoltárok 132. fejezetének 7. verse alapján: “Menjünk el lakóhelyére, boruljunk le lába zsámolyánál!”

A liturgiában részt vett Novotni László Máté és Tatai Márta teológus. Énekkel szolgált a PRTA kórusa.

Az istentiszteletről készült felvétel a Pápai Református Egyházközség You Tube csatornáján nézhető meg: https://www.youtube.com/watch?v=ZLV7X5zNOdM

Az istentiszteleten az igehirdetés előtt elhangzott imádság itt olvasható:

Mindenható Istenünk, kegyelmes, gondviselő jó Atyánk!

Túlcsordul a szívünkön a hála. Urunk, már a mai napon is annyi jót tettél velünk. Nem hagytál bennünket a sötétségben, felhoztad ránk az új reggelt. Segítettél túllépni a felmerülő akadályokon és elhoztál minket ma is az istentiszteletre. Köszönjük, hogy helyet és időt készítettél nekünk arra, hogy szent igéd körül elcsendesedjünk. Hálásak vagyunk Istenünk ezért az ünnepért, a kollégiumi vasárnapért, hogy nekünk, a Kollégium minden tagjának pont ez, a pápai gyülekezet ad otthont, hogy évszázadok elteltével is összegyűlhetünk és együtt magasztalhatunk téged, egy erős és maradandó közösségként. Sokszor értetlenül torpanunk meg végtelen jóságod és szereteted előtt, amivel eddig is megtartottál és minden esetlenségünk és méltatlanságunk ellenére azt ígérted, hogy örökké meg is tartasz bennünket. Köszönjük azt a drága kegyelmet, melyet minden bűnünk ellenére, Fiad egyszeri és tökéletes áldozata árán ajándékba kaptunk tőled. Újítsd meg bennünk Szentlelkedet, adj nekünk értelmet, bölcsességet és nyitott, alázatos szívet, hogy a hirdetett igéd ma se szóljon hiába, hanem az bennünk jó gyümölcsöket teremjen. Ámen!

Szóljon hozzá