• 8500 Pápa Március 15. tér 13-14. Pf. 141.
  • +36 89 312 331

Hallgatói siker

Hallgatói siker

Pápai teológiai hallgató novellája lett a legjobb

„Katalin” című novellájával Busch Péter, aki jelenleg a Pápai Református Teológiai Akadémia végzős hallgatója, nyerte az ötödik alkalommal megtartott „Álljon meg egy novellára!” pályázatot. A verseny húsz legjobb ötperces novelláját augusztus közepétől az ország legforgalmasabb busz- és villamosmegállóiban olvashatják a járókelők, idén először pedig színpadra is állítják az egyik különdíjas alkotást.

Idén ötödik alkalommal hirdette meg a JCDecaux az „Álljon meg egy novellára!” című, nagy népszerűségnek örvendő novellapályázatát, mely publikációs felületet kíván adni az ország írótehetségeinek. Az egyik legnépszerűbb irodalmi pályázatra az eddigi évek során összesen 13 800 alkotás érkezett, mostanra fontos kortárs irodalmi eseménnyé nőtte ki magát. Idén már második alkalommal a Magyar Telekommal közösen hirdették meg a pályázatot, és az ötödik születésnap alkalmából színpadra állítják a legjobbnak ítélt alkotást.

Idén több mint 4000 pályaműből választotta ki a nyertes novellákat Grecsó Krisztián József Attila-díjas író, Vecsei H Miklós Junior Príma-díjas színművész, Samu Tímea, a JCDecaux Hungary vezérigazgatója és Szabó Melinda, a Magyar Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese. A 20 nyertes alkotásból a tavalyi évhez hasonlóan idén is podcastsorozat készült Balázsy Panna, Trokán Nóra és Vecsei H Miklós előadásában.

A legjobb alkotásnak járó díjat Busch Péter „Katalin” című novellája érdemelte ki. A Szegeden élő, magyartanárként végzett szerző jelenleg a Pápai Református Teológiai Akadémia végzős hallgatója református lelkipásztor szakon. Péter kisiskolás kora óta ír, 2013-ban megnyerte az első országos krimiíró pályázatot, nemrég pedig első kötete is megjelent Boszorkánypöröly címmel. Gratulálunk Busch Péternek.

A nyertes novella itt olvasható: https://novella.jcdecaux.hu/hu/novella_szavazas/novella-3146.html

Vagy akár meg is lehet hallgatni Vecsei H Miklós előadásában: https://open.spotify.com/episode/5iVtrigqhSdkuaD8ZxICeB?go=1&sp_cid=d3d4b5e363e632657a5b8c7f236a0cc3&t=23&utm_source=embed_player_p&utm_medium=desktop&nd=1

/forrás: litera.hu, képek: JCDecaux Hungary/

Szóljon hozzá