• 8500 Pápa Március 15. tér 13-14. Pf. 141.
  • +36 89 312 331

Capella Columbae koncert a PRTA-n

Capella Columbae koncert a PRTA-n

A Dunántúli Református Egyházkerület és a Pápai Református Teológiai Akadémia Egyházzenei Intézetének vezetője, Parola Csaba meghívására a Capella Columbae Énekegyüttes adott adventi koncertet az Akadémián 2023. december 11-én. Az egybegyűlteket Németh Tamás rektor köszöntötte a 100. Zsoltár felolvasásával és magyarázatával.

A Capella Columbae 2023 szeptemberében alakult néhány Zeneakadémián végzett barát közös projektjeként. Az énekegyüttes célja, hogy repertoárjukban és koncertjeiken a jól ismert zeneszerzők jól ismert művei mellett a kevésbé ismert, ám minőségében szintén elsőrangú alkotásokat is megszólaltassák közönségüknek. Repertoárjuk alapját a reneszánsz, kora-barokk, barokk, 20. századi és kortárs zeneszerzők kompozíciói jelentik.

Az adventi esten reneszánsz, barokk és 20. századi zeneszerzők karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó kompozícióit énekelték az előadóművészek.

A koncert végén az előadók a hallgatóságot bevonva, közös énekléssel hangolódtak a karácsonyi ünnepkör ajándékainak, szépségeinek befogadására.

Szóljon hozzá